Εκπαιδευτικές επισκέψεις μαθητών σε πλοία της Ακτοπλοΐας ενόψει του εορτασμού του Αγίου Νικολάου

DELTIO.jpg
Share:    

Εκπαιδευτική επίσκεψη στον λιμένα του Πειραιά και συγκεκριμένα στο ακτοπλοϊκό Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» πραγματοποίησε χθες, 4 Δεκεμβρίου, η Υφυπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, Δόμνα Μιχαηλίδου συνοδεύοντας μαθήτριες και μαθητές του 28ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της κοινής δράσης της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας και Λιμένων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (Σ.Ε.Ε.Ν.), η οποία πραγματοποιείται το διήμερο 4 & 5 Δεκεμβρίου, ενόψει του εορτασμού του Αγίου Νικολάου, προστάτη των θαλασσών και των απανταχού ναυτικών και έχει ως στόχο την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τα πλοία της ακτοπλοΐας σε διάφορους λιμένες της Ελλάδας.

Στην επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε παρουσία του Γενικού Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων Ευάγγελου Κυριαζόπουλου και του Προέδρου του Σ.Ε.ΕΝ. Διονύση Θεοδωράτου, οι μαθήτριες και οι μαθητές είχαν τη χαρά να ξεναγηθούν στο Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», να γνωρίσουν από κοντά τα καταστρώματά του, να συνομιλήσουν με τα στελέχη του Εμπορικού Ναυτικού, να μοιραστούν σκέψεις και συναισθήματα που τους δημιουργήθηκαν και να νιώσουν σαν «μικροί ναυτικοί», μια πολύ σημαντική βιωματική εμπειρία.

Μετά το τέλος της επίσκεψης, η κα. Μιχαηλίδου δήλωσε: «Με τους μαθητές της έκτης τάξης του 28ου Δημοτικού Σχολείου Πειραιά και τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων, κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, είχαμε την ευκαιρία να «νιώσουμε» για λίγο «μικροί ναυτικοί»! Ξεναγηθήκαμε στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», μάθαμε την ιστορία του, το πως λειτουργεί ένα πλοίο και ενημερωθήκαμε από τους ναυτικούς μας, για όλα τα ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν στην καθημερινότητά τους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι, που στο πλαίσιο της γιορτής του Αγίου Νικολάου, οι μαθητές από τα Χανιά μέχρι τη Ρόδο και τη Μυτιλήνη, έχουν την ευκαιρία να βιώσουν αυτή την εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και δημιουργική εμπειρία. Γιατί για εμάς αυτή η δράση έχει διπλή σημασία. Τιμούμε τους ναυτικούς μας και δίνουμε τη δυνατότητα στα παιδιά να γνωρίσουν την συνεισφορά της ναυτιλίας στην οικονομία και την κοινωνία μας. Θα ήθελα να συγχαρώ προσωπικά τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων κ. Κυριαζόπουλο και τον Προέδρο του Σ.Ε.ΕΝ. κ. Θεοδωράτο για αυτή την δράση. Θέλουμε όλο και περισσότεροι νέοι να σταδιοδρομήσουν σε έναν κλάδο ζωτικής σημασίας για τη χώρας μας. Γι’ αυτό, ως Πολιτεία θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε κάθε πρωτοβουλία που προάγει τη ναυτική εκπαίδευση».

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλίας και Λιμένων Ευάγγελος Κυριαζόπουλος δήλωσε:

«Ήταν ιδιαίτερη χαρά και τιμή για εμάς να υποδεχθούμε τους μικρούς μαθητές στο πλοίο «Ελ. Βενιζέλος» και μαζί τους να περιηγηθούμε στα μέρη του, να ακούσουμε τις απορίες τους και να εισπράξουμε τον ενθουσιασμό τους στο τέλος της επίσκεψης. Ευχαριστώ θερμά την Υφυπουργό Παιδείας , Θρησκευμάτων και Αθλητισμού κα Δόμνα Μιχαηλίδου και τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, κ. Διονύση Θεοδωράτο για την παρουσία τους και την υποστήριξή τους στη δράση αυτή, με αφορμή τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου, προστάτη των θαλασσών και των ναυτικών, η οποία προσδίδει προστιθέμενη αξία στις συνολικές προσπάθειες του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και της Γενικής Γραμματείας Ναυτιλίας και Λιμένων στην ανάδειξη του ρόλου του ναυτικού επαγγέλματος και της προσφοράς του στην κοινωνία και στην οικονομία».

Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Εκπαιδευτική επίσκεψη Υφυπουργός Παιδείας, Μιχαηλίδου Κυριαζόπουλος Ευάγγελος Άγιος Νικόλαος ΓΓΝΛ

Σχετικές εικόνες