Επίσκεψη Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στη Λέσβο (Μυτιλήνη, 5.7.2023)

Μ. Βαρβιτσιώτης: Η νησιωτικότητα αποτελεί εθνική μας πολιτική
cover.jpeg
Share:    

Σαφές μήνυμα ότι δεν θα δεχτούμε οποιαδήποτε κατηγορία και μομφή που στρέφεται κατά του Λιμενικού Σώματος, έστειλε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά την επίσκεψή του στη Μυτιλήνη.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισκέφτηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης ενώ στη συνέχεια επιθεώρησε τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Σε δηλώσεις τους προς τα τοπικά ΜΜΕ, ο Υπουργός μετέφερε τις ευχαριστίες της κυβέρνησης και του ελληνικού λαού προς τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για τη δουλειά που κάνουν. Γιατί, όπως είπε, "έχουν καταφέρει να κάνουν τη χώρα μας μία χώρα, η οποία προστατεύει τα σύνορά της, προστατεύει την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα και βεβαίως επιβάλει και την κυριαρχία της στα χωρικά της ύδατα. Είναι πράγματα τα οποία μπορεί να φαίνονται απλά αλλά πολλές φορές αμφισβητούνται κι εμείς θα είμαστε δίπλα στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για να αποδεικνύουμε ότι οποιαδήποτε κατηγορία και μομφή δέχονται δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα".

"Έχοντας υπηρετήσει και στο παρελθόν στο Υπουργείο Ναυτιλίας έχω απεριόριστο σεβασμό στον τρόπο και τον επαγγελματισμό με τον οποίο τα στελέχη του Λιμενικού εκτελούν τα καθήκοντά τους. Παράλληλα, οι δικές μας εντολές είναι να τηρείται το γράμμα και η ουσία του νόμου σε όλες τις περιπτώσεις. Και βέβαια να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους με το αίσθημα ευθύνης το οποίο τους διακατέχει. Τέλος, θέλω να πω ότι σήμερα το Λιμενικό Σώμα έχει εξελιχθεί με καινούργια μέσα, πολύ καλύτερα από το παρελθόν και θα συνεχίσουμε να εξοπλίζουμε το Λιμενικό Σώμα, ώστε να έχουν οι άντρες και γυναίκες που υπηρετούν σε αυτό στην διάθεσή τους όλα τα εφόδια της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας και να κάνουν ακόμα καλύτερα το έργο τους" σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης συνοδευόταν από τον Υφυπουργό Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννη Παππά, τον Γενικό Γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων κ. Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη.

Στη συνέχεια ο κ. Βαρβιτσιώτης προήδρευσε διευρυμένης σύσκεψης με αρχές και φορείς της Λέσβου και του Βορείου Αιγαίου στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Ο Υπουργός τόνισε πως αποτελεί στοίχημα για την κυβέρνηση η ενίσχυση της νησιωτικής πολιτικής. "Η νησιωτικότητα αποτελεί εθνική μας πολιτική" υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να στηρίξει τα νησιά μας, τόσο ο ίδιος ως Υπουργός όσο και ο Πρωθυπουργός. Έφερε δε ως παράδειγμα το γεγονός πως το Υπουργείο έχει ενισχυθεί με επιπλέον αρμοδιότητες, όπως αυτή για τα λιμενικά έργα. Δεσμεύτηκε ακόμη πως στους στόχους του είναι η νησιωτικότητα να αποκτήσει και ευρωπαϊκή ταυτότητα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν μεταξύ άλλων ο Περιφερειάρχης Β. Αιγαίου Κώστας Μουτζούρης, ο Δήμαρχος Μυτιλήνης Στρατής Κύτελης, ο Δήμαρχος Δυτ. Λέσβου Ταξιάρχης Βέρρος, ο Δήμαρχος Λήμνου Δημήτρης Μαρινάκης, εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της περιοχής.

Δείτε εδώ και εδώ τα tweets

Μυτιλήνη Παππάς Βαρβιτσιώτης ΥΦΥΝΑΝΠ Αλεξανδράκης ΑΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ Νησιωτικότητα ΓΓΑΙΝΠ Κουτουλάκης Κυριαζόπουλος Ευάγγελος Λιμενικό Σώμα ΥΝΑΝΠ

Σχετικές εικόνες