Γ. Πλακιωτάκης: Η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορα με ψυχραιμία – Η Τουρκία συμπεριφέρεται ως πειρατής (Βίντεο)

32718
Share:    

Το μήνυμα ότι η Ελλάδα προστατεύει τα σύνορά της με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα, σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και με απόλυτη προτεραιότητα στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, έστειλε στην Τουρκία ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στην ΕΡΤ.

Κατηγόρησε την Άγκυρα ότι προσπαθεί να εργαλειοποιήσει το μεταναστευτικό, χρησιμοποιώντας απελπισμένους ανθρώπους για να ικανοποιήσει γεωπολιτικές και γεωστρατηγικές της επιδιώξεις, τονίζοντας ότι η Τουρκία συμπεριφέρεται ως πειρατής και όχι ως κράτος.

Αναφέρθηκε μάλιστα σε περιστατικό που σημειώθηκε στη Λέσβο, όπου με τη συνοδεία σκαφών τουρκικής ακτοφυλακής, πνευστή λέμβος με ικανό αριθμό αλλοδαπών επιχείρησε, χθες το πρωί, να εισέλθει στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

«Την ίδια ώρα που η Τουρκία βάζει σε κίνδυνο της ζωές απελπισμένων ανθρώπων, η Ελλάδα τους σώζει» είπε ο υπουργός σημειώνοντας ότι το τελευταίο ενάμιση έτος το Λιμενικό Σώμα έχει διαχειριστεί πάνω από 1500 περιστατικά.

Αναφέρθηκε δε και σε μια από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης που ολοκληρώθηκε με επιτυχία προ ημερών στην ανατολική Μεσόγειο. «Πλοίο με 400 μετανάστες με τη ανοχή της τουρκική ακτοφυλακής ξεκίνησε από τα τουρκικά παράλια και η Ελλάδα με πολύ μεγάλη επιτυχία διέσωσε αυτούς τους ανθρώπους, στέλνοντας μήνυμα ότι προστατεύουμε τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας μας αλλά παράλληλα προστατεύουμε την ανθρώπινη ζωή, όταν η Τουρκία τις θέτει σε κίνδυνο» είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε μάλιστα ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να προστατεύει τα θαλάσσια σύνορα της πατρίδας, ως οφείλει και θα το κάνει είτε αρέσει σε κάποιος, είτε όχι.

Δείτε το βίντεο:

Ελλάδα ΕΡΤ Συνέντευξη Λιμενικό μεταναστευτικό Πλακιωτάκης Τουρκία Γιάννης Πλακιωτάκης

Σχετικές εικόνες