Γ. Πλακιωτάκης: Καταφέραμε να έχουμε μηδενικές ροές αλλά δεν εφησυχάζουμε (Βίντεο)

WhatsApp Image 2020-03-02 at 13.21.03.jpeg
Share:    

Στην αποτελεσματικότητα των μέτρων ενίσχυσης του Λιμενικού Σώματος με μέσα και προσωπικό για την καταπολέμηση των διαρκώς αυξανόμενων μεταναστευτικών ροών στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αναφέρθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, μιλώντας την Κυριακή στον ΑΝΤ1.

«Η κυβέρνηση στην ασύμμετρη απειλή που δέχεται η χώρα τις τελευταίες μέρες αντέδρασε ταχύτατα και αποφασιστικά. Κινήθηκε πολύ γρήγορα σε διπλωματικό επίπεδο, οπότε είχαμε τις πρώτες πολιτικές νίκες αλλά και σε πρακτικό επίπεδο εξασφαλίσαμε σημαντικές χρηματοδοτήσεις και αύξηση των επιχειρησιακών μέσων με την ενεργοποίηση των μονάδων ταχείας επέμβασης που αναμένεται να αναπτυχθούν τις αμέσως επόμενες ημέρες, ενώ αυξήσαμε στον ύψιστο επιχειρησιακό βαθμό την προστασία των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας με επιπλέον επιχειρησιακά μέσα, επιπλέον προσωπικό, με αυξημένες περιπολίες και καταφέραμε, αυτή τη στιγμή να έχουμε μηδενικές ροές. Αυτό σε καμία περίπτωση δεν μας εφησυχάζει», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Το Σάββατο, ο κ. Πλακιωτάκης σε τηλεοπτική του παρουσία στο Mega, έκανε αναφορά στην Ευρωπαϊκή ένωση και στην ανάγκη να συνεχιστούν οι θετικές πρωτοβουλίες με σκοπό την ενίσχυση της Ελλάδας:

«Πρέπει οι Ευρωπαίοι εταίροι μας να κατανοήσουν ότι αυτή τη στιγμή η Ελλάδα προσφέρει ύψιστη υπηρεσία στην Ευρώπη. Προστατεύει τα ευρωπαϊκά σύνορα και πιστεύω ότι αναμένονται και άλλες πρωτοβουλίες το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα προκειμένου να αποτυπωθεί και στην πράξη η ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Πιστεύω ότι είχαμε τα πρώτα θετικά βήματα, αυτά θα πρέπει να συνεχιστούν

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Τουρκικής ακτοφυλακής η οποία ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Παρασκευής ότι δεν θα επιτρέπει σε πρόσφυγες και μετανάστες την πρόσβαση στο Αιγαίο, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής τόνισε:

«Η ανακοίνωση της Τουρκικής ακτοφυλακής συνιστά παραδοχή του τι γινόταν μέχρι σήμερα από πλευράς της Τουρκίας όπου επέτρεπε τη διέλευση των μεταναστών παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες από ελληνικής πλευράς. Επίσης, αποδεικνύει ότι η διπλωματική και ενημερωτική προσπάθεια από πλευράς της κυβέρνησης αποδίδει. Όλα αυτά ανάγκασαν την Τουρκία να αλλάξει τη στάση της και να δείξει ένα διαφορετικό πρόσωπο. Πρέπει όμως να αποδειχθούν στην πράξη. Εμείς σε κάθε περίπτωση συνεχίζουμε τη φύλαξη των θαλασσίων συνόρων της πατρίδας μας με αμείωτη ένταση».

Μεταναστευτικό – Προσφυγικό συνεντεύξεις μεταναστευτικές ροές μεταναστευτικό Πλακιωτάκης Γιάννης Πλακιωτάκης

Σχετικό οπτικοακουστικό υλικό

Σχετικές εικόνες