Γιάννης Πλακιωτάκης: Τεράστια η γεωστρατηγική σημασία της συμφωνίας με τη Γαλλία - ανεύθυνη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ

plakvouli.jpg
Share:    

Την τεράστια σημασία της συμφωνίας με τη Γαλλία, τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, σε συνέντευξη του στο ραδιοφωνικό σταθμό 'Ελλάδα 94,3". "Η συμφωνία" σημείωσε ο κ. Πλακιωτάκης, "πέρα από το γεγονός ότι αναβαθμίζει συνολικά την αμυντική ικανότητα και τη γεωπολιτική και γεωστρατηγική θέση της χώρας μας στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής μεσογείου, για πρώτη φορά, περιλαμβάνει ρήτρα αμοιβαίας συνδρομής. Πρόκειται για ένα ζητούμενο το οποίο η Ελλάδα επεδίωκε από το 1974. 

Η στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης,  είναι υποκριτική, αφού, ενώ και ο ΣΥΡΙΖΑ τη διαπραγματευόταν, όταν έρχεται η ώρα να ψηφιστεί, εφευρίσκει προσχήματα για να την καταψηφίσει.Πρόκειται για στάση που δεν τιμά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν είναι μια εθνικά υπεύθυνη στάση, ιδιαιτέρως στην τρέχουσα συγκυρία"

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο κ. Πλακιωτάκης επισήμανε ότι "η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, από την πρώτη μέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντα μας, κατέστησε σαφές ότι τι η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και έχει την υποχρέωση να τα προστατεύει. Αυτό ακριβώς κάνουμε.  Ακολουθούμε μία πολιτική ενίσχυσης των επιχειρησιακών μέσων αλλά και του ανθρώπινου δυναμικού στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Αυτό οδήγησε στην  αύξηση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων των ανδρών και των γυναικών του Λιμενικού Σώματος με αποτέλεσμα  να έχουμε εντυπωσιακή μείωση των μεταναστευτικών ροών, σε ποσοστό πάνω από 80%.  Τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος ενεργούν με βάση τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και με απόλυτο σεβασμό στην προστασία ανθρώπινης ζωής. Τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε αντιμετωπίσει πάνω από 1000 περιστατικά και δεν είχαμε καμία απώλεια ανθρώπινης ζωής. Θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε στον ύψιστο βαθμό τα θαλάσσια σύνορα της χώρας μας ενισχύοντας παράλληλα με σύγχρονα επιχειρησιακά μέσα και συστήματα το Λιμενικό.Ηδη, βρίσκεται σε εξέλιξη   διαγωνισμός για 70 νέα σκάφη, που θα προστεθούν στα 22 που προμηθευτήκαμε τα τελευταία 2 χρόνια. .

Ελλάδα Συνέντευξη Συμφωνία Ραδιοφωνική συνέντευξη ΣΥΡΙΖΑ Γαλλία μεταναστευτικό Πλακιωτάκης Λιμενικό Σώμα Γιάννης Πλακιωτάκης

Σχετικές εικόνες