Η Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής χρηματοδοτεί τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) Ζακύνθου με το συνολικό ποσό των 248.000,00€ για έργα διαχείρισης νερού

ΚΟΥΤΟΥΛΑΚΗΣ
Share:    

Σε συνέχεια της πρώτης επίσημης επίσκεψής του στη Ζάκυνθο την 17η Νοεμβρίου 2022, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης πραγματοποίησε κύκλο συναντήσεων με τον βουλευτή Ζακύνθου Διονύση Ακτύπη, τον Δήμαρχο Ζακύνθου Νικήτα Αρετάκη, τη Δημοτική Αρχή καθώς και τοπικούς φορείς. Κατά τις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν μεταξύ άλλων πρωτοβουλίες της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής για τη χρηματοδότηση έργων με έμφαση στην ολοκληρωμένη διαχείριση νερού και στη διαχείριση διαβρώσεων, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων έτους 2022.

Στο πλαίσιο αυτό υπεγράφησαν από τον Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής τρεις Αποφάσεις Επιχορήγησης για την Περιφερειακή Ενότητα Ζακύνθου συνολικού ποσού 248.000,00€ (συμπ/νου ΦΠΑ 24%), οι οποίες αφορούν:

  • στην εκπόνηση μελετών αντικατάστασης κύριων και εσωτερικών δικτύων ύδρευσης των Δημοτικών Ενοτήτων Αλυκών και Αρκαδιών, ποσού 62.000,00€.
  • στην προμήθεια όλων των απαραίτητων υλικών για την σύνδεση των νέων γεωτρήσεων στις θέσεις «Τραγάκι, Πλάνος, Αγία Μαρίνα, Λιθακιά» με το υφιστάμενο δίκτυο ύδρευσης, ποσού 62.000,00€.
  • ανόρυξης τεσσάρων (4) υδρογεωτρήσεων στις θέσεις «Τραγάκι, Πλάνος, Αγία Μαρίνα, Λιθακιά», ποσού 124.000,00€.

Ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλης Κουτουλάκης δήλωσε: «Σε στενή συνεργασία με τον βουλευτή Ζακύνθου κ. Διονύση Ακτύπη, τον Δήμαρχο κ. Νικήτα Αρετάκη, τη Δημοτική Αρχή καθώς και τοπικούς φορείς, υπό το πρίσμα της νησιωτικότητας και της κοινωνικής συνοχής των νησιωτικών κοινωνιών, είμαστε εδώ για να συμβάλλουμε συμβουλευτικά και οικονομικά στην επίλυση ζητημάτων που απασχολούν την τοπική κοινωνία του νησιού».

Ζάκυνθος Νησιωτικότητα ΓΓΑΙΝΠ Κουτουλάκης ΥΝΑΝΠ

Σχετικές εικόνες