Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής στις εκδηλώσεις για την 79η Επέτειο της Επανάστασης και Απελευθέρωσης της Καρπάθου

ΠΑΠΠΑΣ 191123.jpg
Share:    

«Το μήνυμα μιας επετείου όπως αυτή που τιμούμε σήμερα είναι πως δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Πως πρέπει να προσπαθούμε αδιάκοπα για την επίτευξη των στόχων μας. Για να κάνουμε πράξη το όραμά μας και οι μελλοντικές γενιές να ζήσουν καλύτερα από τις προηγούμενες», τόνισε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής και Βουλευτής Δωδεκανήσου, Ιωάννης Παππάς στις εκδηλώσεις για την 79η Επέτειο της Επανάστασης και Απελευθέρωσης της Καρπάθου, όπου παρέστη, εκπροσωπώντας την Ελληνική Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Μετά τη δοξολογία, τη συμβολική παρέλαση στο κέντρο της Αθήνας και την κατάθεση στεφάνου στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, ο κ. Παππάς παρευρέθηκε στην κεντρική εκδήλωση των εορτασμών αυτής της ξεχωριστής επετείου, στο Μέγαρο της Παλαιάς Βουλής, μαζί με τον τέως Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και τα μέλη του Συλλόγου των απανταχού Καρπαθίων.

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας & Νησιωτικής πολιτικής επισήμανε κατά την ομιλία του πως «υπάρχουν στιγμές του ένδοξου παρελθόντος που πρέπει να θυμόμαστε και να τιμούμε», ενώ στάθηκε στη σημασία τους σήμερα, στους ταραγμένους καιρούς που ζούμε παγκοσμίως, στη διαχρονικότητα τους και στο πόσο ουσιαστικές και επίκαιρες παραμένουν αυτές οι πράξεις απαράμιλλης γενναιότητας, 79 χρόνια μετά, τονίζοντας ότι «αντιλαμβανόμαστε όλοι πως ζούμε σε μια εποχή δύσκολη κατά την οποία καλούμαστε καθημερινά να αντιμετωπίζουμε μεγάλες ή μικρές προκλήσεις τόσο σε εθνικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο».

Ο κ. Παππάς κλείνοντας τον χαιρετισμό του τόνισε πως «Σήμερα μπορούμε να προχωρήσουμε με σταθερά βήματα στο μέλλον, αντλώντας δύναμη από το λαμπρό μας παρελθόν. Τα επόμενα βήματά μας μπορούν και πρέπει να είναι ακόμα σημαντικότερα και μεγαλύτερα».

Κάρπαθος ΥΦΥΝΑΝΠ Επέτειος Παππάς

Σχετικές εικόνες