Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο OpenTv και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους δημ/φους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη (28.08.2023)

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Όταν υπάρχουν περιστατικά έρευνας και διάσωσης θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σώζουμε ανθρώπους»
cover.jpg
Share:    

«Όταν υπάρχουν περιστατικά έρευνας και διάσωσης θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να σώζουμε ανθρώπους και όταν τα σκάφη είναι αξιόπλοα, θα συνεχίζουμε να κάνουμε την πολιτική της αποτροπής», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στο OpenTV με τους δημοσιογράφους Δημήτρη Καμπουράκη και Παναγιώτη Στάθη. Αφορμή τα τελευταία δύο περιστατικά εντοπισμού και διάσωσης ανθρώπων από το Λιμενικό Σώμα που έλαβαν χώρα σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες στη Λέσβο, εντός των τουρκικών χωρικών υδάτων και στη Σάμο κατόπιν ναυαγίων που προκλήθηκαν από τα κυκλώματα των διακινητών με την μέθοδο σκισίματος της βάρκας και ρίψης των μηχανών στη θάλασσα και είχαν ως αποτέλεσμα την απώλεια πέντε ανθρώπινων ζωών.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι ο ίδιος έχει ζητήσει από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος να βιντεοσκοπούν τα περιστατικά, προκειμένου «να σταματήσουν οι κατηγορίες που εκτοξεύονται ενάντια στο Λιμενικό Σώμα, ότι πνίγει τους ανθρώπους και ότι η Ελλάδα γενικά σκοτώνει όποιον θέλει να περάσει τα σύνορά της». Ανέφερε ακόμη ότι, οι μεταναστευτικές ροές παραμένουν σε διαχειρίσιμο επίπεδο, παρά την αυξητική τάση που αγγίζει το 120% συγκριτικά με πέρυσι.

Όσον αφορά στο θέμα των πυρκαγιών, εστίασε στην περίπτωση της Ρόδου σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι κατά τη διάρκεια του απεγκλωβισμού των 3.700 ατόμων «καταφέραμε να μην θέσουμε ούτε έναν άνθρωπο σε κίνδυνο, σε μία φωτιά που με τις συνθήκες που επικρατούσαν εκείνη τη στιγμή ήταν αδύνατον να αντιμετωπιστεί».

Τέλος, αναφερόμενος στο θέμα των εισιτηρίων τόνισε ότι φέτος πουλήθηκαν περισσότερα εισιτήρια συγκριτικά με πέρυσι, σημειώνοντας ρεκόρ καθώς αναμένεται να ξεπεράσουν τα 4 εκατ. μέχρι τέλος Αυγούστου.

πυρκαγιές Βαρβιτσιώτης εισιτήρια διασώσεις Λιμενικό Σώμα ΥΝΑΝΠ Μεταναστευτικό

Σχετικές εικόνες