Σημεία συνέντευξης του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στο OpenTv και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» με τους δημ/φους Χρύσα Φώσκολου και Σπύρο Φρεμεντίτη

Μ. Βαρβιτσιώτης: «Εγκληματίες οι διακινητές»
ynanp open tv
Share:    

«Οι διακινητές είναι εγκληματίες! Bάζουν ανθρώπους σε βάρκες, τις οποίες μετά σκίζουν και πετάνε τις μηχανές στη θάλασσα, θέτοντάς τους σε κίνδυνο. Μετά τη σύλληψή τους παραπέμπονται στη δικαιοσύνη και είναι αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, μιλώντας σήμερα στο OpenTV με τους δημοσιογράφους Χρύσα Φώσκολου και Σπύρο Φρεμεντίτη, με αφορμή τα τελευταία περιστατικά εντοπισμού και διάσωσης ανθρώπων από το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέδειξε τον ρόλο και την προσπάθεια που καταβάλλουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος υπογραμμίζοντας ότι, «αυτές οι εικόνες που παρουσιάζονται καταρρίπτουν τις κατηγορίες που έχει δεχθεί το Λιμενικό Σώμα, ότι δήθεν πνίγει ανθρώπους και αδιαφορεί για την προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και δείχνουν πραγματικά ποια κυκλώματα εκθέτουν ανθρώπινες ζωές σε έναν τόσο μεγάλο κίνδυνο καθώς και ποιοι προστατεύουν αυτά τα κυκλώματα».

Περνώντας στο επίκαιρο θέμα της διαχείρισης των παραλίων, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ξεκαθάρισε ότι, βάσει της νομοθεσίας το Λιμενικό Σώμα δεν έχει καμία αρμοδιότητα για τις παραλίες, κάνοντας παράλληλα σαφή τον διαχωρισμό πως για οτιδήποτε συμβαίνει στην ακτή αρμόδια είναι η Ελληνική Αστυνομία και αντιστοίχως για οτιδήποτε συμβαίνει στη θάλασσα το Λιμενικό Σώμα.

Στο πλαίσιο αυτό επεσήμανε πως, το Λιμενικό Σώμα διενεργεί ελέγχους στις παραλίες που αφορά στην ύπαρξη ή όχι ναυαγοσώστη, υπογραμμίζοντας ότι μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί πάνω από 2.700 σχετικοί έλεγχοι καθώς και περίπου 4.200 έλεγχοι για τα θαλάσσια μέσα αναψυχής διαπιστώνοντας εκατοντάδες παραβάσεις. Επιπλέον, αναφέρθηκε στον μεγάλο αριθμό των πνιγμών στη θάλασσα, ο οποίος όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ανέρχεται μέχρι στιγμής στους 203 συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις αρχές του καλοκαιριού, εφιστώντας για μία ακόμη φορά την προσοχή στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας, καθόσον το ποσοστό θανάτων ανθρώπων ηλικίας άνω των 60 ετών ανέρχεται σε 86,7%.

Αναφορικά με τις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων τόνισε ότι, τα εισιτήρια που προσφέρονται σήμερα στην ελληνική οικογένεια είναι περίπου 15 με 20% φθηνότερα από τα εισιτήρια που προσφερόντουσαν πριν αναλάβει ο ίδιος την ευθύνη του Υπουργείου Ναυτιλίας, ενώ εστίασε στην επιβατική κίνηση μηνός Ιουλίου στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, η οποία παρουσιάζει μια συνολική αύξηση 7,85% και η οποία μεταφράζεται σε 2.022.000 ανθρώπους.

Δείτε εδώ το tweet.

Δείτε εδώ το βίντεο.

ναυαγωσώστες ΥΝΑΝ παραλίες παραβάσεις ακτοπλοϊκά εισιτήρια Λιμενικό Σώμα Διακινητές

Σχετικές εικόνες