Σημεία συνέντευξης Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στον τ/σ της Ναυτεμπορικής και τον δημ/φο Φίλιππο Φιλιππακόπουλο (17.7.2023)

WhatsApp Image 2023-07-17 at 12.51.25 PM
Share:    

Η πλειοψηφία των ακτοπλοϊκών εταιριών ξεπέρασαν ή έφτασαν τον πήχη των προσδοκιών, ώστε οι ελληνικές οικογένειες να κάνουν με φθηνότερο τρόπο τις καλοκαιρινές τους διακοπές», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης κατά τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό της Ναυτεμπορικής και τον δημοσιογράφο Φίλιππο Φιλιππακόπουλο.

Ειδικότερα, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε ότι σήμερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια που απευθύνονται προς την ελληνική οικογένεια είναι σημαντικά φθηνότερα από ότι ήταν την προηγούμενη βδομάδα, γεγονός το οποίο αποτελεί επιτυχία της πίεσης που ασκήθηκε προς τους ακτοπλόους. Η πίεση αυτή, εξήγησε, πως προκύπτει από τα αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας και συγκεκριμένα της μέσης ελληνικής οικογένειας η οποία έχει επιβαρυνθεί τα τελευταία δύο χρόνια από την υγειονομική, ενεργειακή και πληθωριστική κρίση και δεν μπορεί να «καλύψει τα σπασμένα των προηγούμενων ετών».

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής σημείωσε, επίσης, ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ασκεί πιέσεις για προσφορότερα πακέτα ειδικά προς τις εταιρείες οι «οι οποίες δεν ανταποκρίθηκαν ή πέρασαν κάτω από τον πήχη των προσδοκιών» και δεν άκουσαν το αίτημα της κοινωνίας. Πρόσθεσε ακόμη ότι «υπάρχουν διαθέσιμα πάρα πολλά εισιτήρια» καθώς τα εισιτήρια που έχουν ήδη πωληθεί κυμαίνονται στο 25- 30%, σύμφωνα με πληροφορίες και στοιχεία των ακτοπλοϊκών εταιριών.

ακτοπλοϊκά εισιτήρια Ακτοπλοΐα

Σχετικό οπτικοακουστικό υλικό

Σχετικές εικόνες