Συμμετοχή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστου Στυλιανίδη στο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών, Τηλεπικοινωνιών και Ενέργειας της Ε.Ε. με αρμοδιότητα τις Θαλάσσιες Μεταφορές (Βρυξέλλες, 4-5 Δεκεμβρίου, 2023)

cover.jpeg
Share:    

Ως κατεξοχήν παγκοσμιοποιημένη βιομηχανία χαρακτήρισε τις θαλάσσιες μεταφορές ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Χρήστος Στυλιανίδης κατά την παρέμβασή του στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Υπουργών Μεταφορών της Ε.Ε., με αρμοδιότητα τις θαλάσσιες μεταφορές που πραγματοποιήθηκε χθες 4 Δεκεμβρίου, στις Βρυξέλλες. Ο κ. Στυλιανίδης επισήμανε μάλιστα ότι στο πλαίσιο αυτό είναι ζήτημα υψηλής προτεραιότητας η ευθυγράμμιση της ενωσιακής νομοθεσίας με τα διεθνή πρότυπα που έχει υιοθετήσει ο ΙΜΟ όχι μόνο στον τομέα της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας αλλά και της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Κατά τη συνεδρίαση οι αρμόδιοι Υπουργοί ενέκριναν τη θέση του Συμβουλίου (Γενική Προσέγγιση) για τέσσερις νομοθετικές προτάσεις που αφορούν τη δέσμη μέτρων για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας και την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Επίσης, ο Υπουργός Ναυτιλίας ενημέρωσε το Συμβούλιο σχετικά με ζητήματα και ανησυχίες που εγείρονται από την εφαρμογή της οδηγίας για το Σύστημα Εμπορίας Δικαιωμάτων Εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου τονίζοντας την αναγκαιότητα να διατηρηθεί η ανταγωνιστικότητα των ναυτιλιακών μεταφορών της Ε.Ε. συμπεριλαμβανομένων των λιμένων.

Παράλληλα και στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών ο κ. Στυλιανίδης είχε επαφές με ομολόγους του και υψηλόβαθμα στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης παρευρέθηκε, επίσης, σε ειδική τελετή απονομής του Βραβείου Δημοκρατίας της Αθήνας για το 2023 στον πρώην Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ από τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη. Όπως είναι γνωστό ο κ. Στυλιανίδης υπηρέτησε ως Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γιούνκερ (2014-2019).

Στυλιανίδης Μπακογιάννης Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ Θαλάσσιες μεταφορές ΕΕ Τηλεπικοινωνίες βραβείο Ενέργεια Συμβούλιο ΥΝΑΝΠ Βρυξέλλες

Σχετικές εικόνες