Συμμετοχή Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτική στο Διεθνές Ναυτιλιακό Συνέδριο της Μάλτας - Συνάντηση με Υπουργό Ναυτιλίας Μάλτας κ. κ. Aaron Farrugia

DSC_9771
Share:    

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης βρίσκεται στη Μάλτα, προκειμένου συμμετάσχει στο Διεθνές Ναυτιλιακό Συνέδριο «Malta Maritime Summit» που λαμβάνει χώρα στη Βαλέττα, από 03 έως 07.10.2022.

Στο περιθώριο του Συνεδρίου συναντήθηκε σήμερα με τον κ. Aaron Farrugia, αρμόδιο Υπουργό για θέματα ναυτιλίας της Μάλτας. Κατά τη συνάντηση, η οποία έλαβε χώρα σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα, οι Υπουργοί των μεγαλύτερων ναυτιλιακών χωρών της Ε.Ε. αντάλλαξαν απόψεις επί όλων των επίκαιρων θεμάτων αμοιβαίου ναυτιλιακού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, οι δύο Υπουργοί συζήτησαν θέματα που εξετάζονται εντός θεσμικών Οργάνων της ΕΕ και του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού, με έμφαση στις αναληφθείσες νομοθετικές πρωτοβουλίες για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας και των αναγκαίων προϋποθέσεων για την προώθηση της χρήσης ανανεώσιμων καυσίμων, προκειμένου να επιτευχθεί η σταδιακή απεξάρτηση της ναυτιλίας από τα ορυκτά καύσιμα.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της συνάντησης δόθηκε η ευκαιρία στις δύο πλευρές να ανταλλάξουν απόψεις επί των προκλήσεων που αντιμετωπίζει η ναυτιλία, ιδίως λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με τη συμφωνία των δύο πλευρών για συνέχιση του εξαιρετικά εποικοδομητικού πλαισίου ναυτιλιακής συνεργασίας τόσο σε πολιτικό όσο και σε υπηρεσιακό επίπεδο.

Αύριο 4.10.2022, ο κ. Πλακιωτάκης θα συμμετάσχει σε Υπουργικό πάνελ στο πλαίσιο του Malta Maritime Summit.

Malta Maritime Summit ΥΝΑΝΠ Πλακιωτάκης

Σχετικές εικόνες