Συνάντηση του ΥΝΑΝΠ κ. Γιάννη Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX Fabrice Leggeri

DSC_3210.jpg
Share:    

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννη Πλακιωτάκη με τον Εκτελεστικό Διευθυντή της FRONTEX Fabrice Leggeri στην διάρκεια της οποίας συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος.

Τόσο ο κ. Πλακιωτάκης, όσο και ο κ. Leggeri, συμφώνησαν ότι η συνεργασία της FRONTEX με το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή βρίσκεται σε πολύ καλό επίπεδο, ενώ είναι κοινή η πεποίθηση και των δύο πλευρών πως η συνεργασία αυτή θα πρέπει να ενισχυθεί και να ενδυναμωθεί.

Ο κ. Πλακιωτάκης επεσήμανε την ανάγκη ενίσχυσης της δύναμης της FROTNEX που επιχειρεί στο Ανατολικό Αιγαίο με μέσα και προσωπικό, ενώ από την πλευρά του ο κ. Leggeri δεσμεύθηκε να εξετάσει με προσοχή τις δυνατότητες ενίσχυσης με επιπλέον μέσα της δύναμης που ήδη βρίσκεται στο Αιγαίο.

Ο υπουργός Ναυτιλίας εξάλλου επανέλαβε στον κ. Leggeri ότι το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή επιχειρεί πάντα με γνώμονα τις διεθνείς συνθήκες με την προστασία της ανθρώπινης ζωής στην θάλασσα να αποτελεί πρώτη προτεραιότητα όλων των στελεχών του, γυναικών και ανδρών, τόσο στην θάλασσα, όσο και στην ξηρά.

Ο κ. Leggeri από την πλευρά του αναγνώρισε το σημαντικό έργο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής για την ασφάλεια των θαλασσίων συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ευχαρίστησε τον κ. Πλακιωτάκη για την ως τώρα στενή και αγαστή συνεργασία του Λιμενικού Σώματος με την δύναμη της FRONTEX που έχει αναπτυχθεί στην θαλάσσια περιοχή.

Στην συνάντηση συμμετείχαν ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Θεόδωρος Κλιάρης, ο Κλαδάρχης του Α΄ Κλάδου Υποναύαρχος ΛΣ Αριστείδης Πανταζόγλου, ο Επικεφαλής της Υπηρεσίας Ολοκληρωμένης Θαλάσσιας Επιτήρησης Πλοίαρχος ΛΣ Γεώργιος Χριστιανός, ο Διευθυντής της FRONTEX στην Ελλάδα κ. Γρηγόρης Αποστόλου καθώς και ο Rick Weijermans Διευθυντής της FRONTEX στην Ελβετία.

Fabrice Leggeri FRONTEX Λιμενικό Σώμα ΥΝΑΝΠ Γιάννης Πλακιωτάκης

Σχετικές εικόνες