Συνάντηση Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με την Υφυπουργό Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω της Κύπρου Μαρίνας Χατζημανώλη (Πειραιάς, 13/7/2023)

Ενίσχυση του θεσμικού πλαισίου Ναυτιλιακής Συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου
image00003.jpeg
Share:    

Σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με την Υφυπουργό Ναυτιλίας παρά τω Προέδρω της Κύπρου κας Μαρίνας Χατζημανώλη.

Κατά τη συνάντηση επιβεβαιώθηκαν οι άριστες σχέσεις Ελλάδας και Κύπρου, οι οποίες συνδέονται με κοινές αξίες και ισχυρούς δεσμούς και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε η περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων στον τομέα της Ναυτιλίας. Ειδικότερα, οι δύο πλευρές συμφώνησαν να υπάρξει συνεργασία σε τεχνικό επίπεδο στα θέματα του ελληνικού νηολογίου και του θαλασσίου χωροταξικού σχεδιασμού. Αποφασίστηκε ακόμα η στενότερη συνεργασία σε επίπεδο υπουργών τόσο στα όργανα της ΕΕ όσο και στo Διεθνή Ναυτιλιακό Οργανισμό.

Στο πλαίσιο της στενότερης συνεργασίας, η κα. Χατζημανώλη απηύθυνε πρόσκληση προς τον Έλληνα Υπουργό να συμμετάσχει στο Ναυτιλιακό Συνέδριο «Μaritime Cyprus» τον προσεχή Οκτώβριο.

Στη συνάντηση ήταν παρών ο Υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ιωάννης Παππάς.

Δείτε εδώ το tweet

Παππάς Κύπρος ΥΦΥΝΑΝΠ Χατζημανώλη Ναυτιλία Βαρβιτσιώτης ΥΝΑΝΠ Συνεργασία

Σχετικές εικόνες