Σύσκεψη στο ΥΝΑΝΠ για τον κορωνοϊό

1.jpg
Share:    

Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής για το θέμα του κορωνοϊού και τα μέτρα που λαμβάνονται για την καταπολέμηση του.
Στην σύσκεψη συμμετείχαν οι δύο Γενικοί Γραμματείς του ΥΝΑΝΠ, Λιμένων και Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Ε. Κυριαζόπουλος και κυρία Χρ. Καλογήρου αντίστοιχα, καθώς και ο Αντιπρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) κ. Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.
Επίσης συμμετείχαν στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, αλλά και στελέχη Διευθύνσεων του ΥΝΑΝΠ, καθώς και εκπρόσωποι φορέων και οργανισμών της ναυτιλίας.
Συγκεκριμένα συμμετείχαν εκπρόσωποι, του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας, της Ένωσης Εφοπλιστών Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων, της Ομοσπονδίας Ναυτικών Πρακτόρων, της Πανελλήνιας Ένωσης Πρακτόρων Ακτοπλοΐας, της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, καθώς και της Ένωσης Λιμένων Ελλάδος.
Στην διάρκεια της σύσκεψης ο κ. Παναγιωτακόπουλος και οι συνεργάτες του αναφέρθηκαν αναλυτικά στα προληπτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού και ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τους τρόπους αντιμετώπισης του φαινομένου, επικεντρώνοντας τόσο στις ιδιαιτερότητες που έχουν οι δια θαλάσσης μεταφορές προσώπων και αγαθών, όσο και στα λιμάνια - πύλες εισόδου στην χώρα.
Μετά το πέρας της σύσκεψης η Γενική Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κυρία Χριστιάνα Καλογήρου ανέφερε ότι τα εξής :
«Ήταν μια χρήσιμη συνάντηση ενημέρωσης των εκπροσώπων των ναυτιλιακών φορέων  για τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τον κορωνοϊό, από τον ΕΟΔΥ.
Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ανταποκρίνεται με οργανωμένο σχέδιο στις ανάγκες πρόληψης και αντιμετώπισης του ζητήματος, με σειρά οδηγιών και κατευθύνσεων που παρέχονται από το Υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες Υγειονομικές Αρχές της χώρας.
Σε κάθε περίπτωση αντιμετωπίζουμε το ζήτημα με ψυχραιμία και  σύνεση και όλες οι Αρχές συνεργάζονται με σκοπό την αποτελεσματική ενημέρωση των ναυτιλιακών φορέων».
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ήδη από τις 6 Φεβρουαρίου 2020 το ΥΝΑΝΠ και το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής έχουν ξεκινήσει ένα οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του φαινομένου με σειρά οδηγιών και κατευθύνσεων που παρέχονταν από το Υπουργείο Υγείας και τις καθ΄ ύλην αρμόδιες υπηρεσίες του.

Κορωνοϊός Σύσκεψη

Σχετικές εικόνες