Τελετή Έναρξης AegeanRegatta 2022 στην Ικαρία και πλώρη για τους Φούρνους και το Αγαθονήσι

299891803_5070400363083483_6738579917511063996_n
Share:    

Την Κυριακή 21 Αυγούστου έλαβε χώρα η κήρυξη της έναρξης του 21ου Διεθνούς Ιστιοπλοϊκού Αγώνα του Αιγαίου “Aegean Regatta 2022” από τον Γενικό Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής της Διοργάνωσης κ. Μανώλη Κουτουλάκη στον Αγ. Κήρυκο Ικαρίας.

Χαιρετισμό απηύθυναν διά επιστολής ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Λευτέρης Αυγενάκης, ο Δήμαρχος Ικαρίας κ. Νικόλαος Καλαμπόγιας και η Πρόεδρος της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κα Εριφύλη Βαρδάκη.

Αφού δόθηκαν οι απαιτούμενες οδηγίες για τον Αγώνα και απαντήθηκαν απορίες των κυβερνητών των σκαφών, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες από τον Γενικό Γραμματέα προς τον Δήμαρχο Ικαρίας κ. Νικόλαο Καλαμπόγια και τον Προϊστάμενο του Λιμενικού Σταθμού Αγ. Κηρύκου Ανθυποπλοίαρχο Λ.Σ. Μαρίνο Ζήση και στη συνέχεια ακολούθησε εορταστική μουσικοχορευτική εκδήλωση.

Η 1η Ιστιοδρομία της Aegean Regatta 2022 πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 22 Αυγούστου στην Ικαρία από το λιμάνι του Αγ. Κηρύκου με κατεύθυνση τους Φούρνους με 56 αγωνιζόμενα σκάφη και πάνω από 340 συμμετέχοντες/ουσες.

Πριν την εκκίνηση της πολιτιστικής εκδήλωσης ο Γενικός Γραμματέας ευχαρίστησε τον Δήμαρχο Φούρνων κ. Δημήτρη Καρύδη για τη θερμή υποδοχή και του απένειμε τιμητική πλακέτα. Τιμητικές πλακέτες δόθηκαν επίσης στην Πρόεδρο της Επιτροπής Ανοικτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας κα Βαρδάκη όπως και στην Προϊσταμένη του Λιμενικού Σταθμού Φούρνων Κορσέων Αρχικελευστή Λ.Σ. Χριστίνα Κατσιμπίρη. Απονεμήθηκαν ακόμα, κύπελα στους νικητές των κατηγοριών της 1ης Ιστιοδρομίας.

Οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών και οι επισκέπτες περίμεναν με μεγάλη προσμονή τα σκάφη με τα πληρώματά τους. Δίπλα στους ιστιοπλόους καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδρομής και για το σύνολο της διοργάνωσης στέκονται το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Συνεχίζουμε με τη 2η Ιστιοδρομία και το Αγαθονήσι.

Στο video που ακολουθεί μπορείτε να δείτε τη δήλωση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη

ΥΝΑΝΠ Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Κουτουλάκης

Σχετικές εικόνες