Το ΥΝΑΝΠ στηρίζει το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση

ΓΓΛΛΠΝΕ1.JPG
Share:    

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής υποστηρίζει το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, το οποίο, επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, προγραμματίζει σειρά επετειακών εκδηλώσεων, στις οποίες περιλαμβάνεται και μία ειδικά σχεδιασμένη πλωτή έκθεση.

Η έκθεση θα ταξιδέψει με το ιστιοφόρο «Μάνια», ευγενώς παραχωρηθέν από το Κοινωφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος», και θα επισκεφθεί ιστορικά νησιά του Αιγαίου, που διαδραμάτισαν σημαίνοντα ρόλο στον ναυτικό Αγώνα του ’21 καθώς και σε λιμένες άγονων γραμμών, τους μήνες Ιούνιο και Σεπτέμβριο του 2021.

Κατόπιν αιτήματος του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος, εξασφάλισε, απευθυνόμενος στους Φορείς Διαχείρισης των Λιμένων, τους οποίους θα επισκεφτεί η πλωτή έκθεση, τη δυνατότητα ελλιμενισμού και απαλλαγής του ιστιοφόρου από το κόστος πρυμνοδέτησής του για τις ημέρες παραμονής του στον εκάστοτε λιμένα, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην ευόδωση της επετειακής εκδήλωσης.

Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προτίθεται να στηρίξει τις επετειακές δράσεις του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, τις οποίες θεωρεί απαράμιλλης σημασίας, αποδίδοντας ιδιαίτερη βαρύτητα στην πλωτή έκθεση, η οποία αποβλέπει στο να εξάρει και αναδείξει τον ναυτικό αγώνα, τη συμβολή του ελληνικού στόλου και τα ιστορικά νησιά της χώρας μας.

Σχετικές εικόνες