Τον Πρωθυπουργό και την Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσώπησε στον Πειραιά ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Θεοφανίων και τον Αγιασμό των υδάτων (06.01.2024)

WhatsApp Image 2024-01-06 at 11.54.21 AM
Share:    

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, εκπροσώπησε σήμερα στον Πειραιά τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και την ελληνική Κυβέρνηση, στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό των Θεοφανίων και τον Αγιασμό των υδάτων, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πειραιά και Φαλήρου κ.κ. Σεραφείμ.

Ο κ. Στυλιανίδης παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πειραιά και έπειτα μετέβη στην πύλη Ε7 του λιμένα Πειραιά, όπου παρακολούθησε τον Αγιασμό των υδάτων.

Σε δηλώσεις του μετά το πέρα της τελετής ο κ. Υπουργός, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Χρόνια πολλά σε όλους! Είναι μια μεγάλη ημέρα σήμερα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία, Ημέρα Αγιασμού των υδάτων. Οι Έλληνες, απανταχού, γιορτάζουμε με μεγαλοπρέπεια αυτή την ημέρα. Είναι μια ημέρα που μας ενώνει, είναι μια ημέρα που μας κάνει πιο δυνατούς. Εύχομαι η ελληνική ποντοπόρος ναυτιλία, η ακτοπλοΐα μας, όλα τα σκάφη του Λιμενικού Σώματος, όλοι όσοι άνθρωποι βρίσκονται στη θάλασσα, να έχουν ήρεμες θάλασσες. Εμείς, ως Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θα είμαστε πάντα δίπλα τους να λύνουμε τα προβλήματά τους με πρακτικό και άμεσο τρόπο, δίχως πολλά λόγια, αλλά με πράξεις. Ευχαριστώ πολύ, Χρόνια Πολλά!».

Στη συνέχεια ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο, τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναύαρχο Ιωάννη Δρυμούση ΠΝ και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχο Λ.Σ.Γεώργιο Αλεξανδράκη, επισκέφθηκε την τορπιλάκατο «Ρούσσεν», η οποία συμμετείχε εκ μέρους του Πολεμικού Ναυτικού στις εορταστικές εκδηλώσεις των Θεοφανίων και αντάλλαξε ευχές με τον κυβερνήτη και το πλήρωμα του σκάφους.

Θεοφάνεια Στυλιανίδης ΥΝΑΝΠ

Σχετικές εικόνες